Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nekoliko desetina građana Topličkog okruga iz Kuršumlije, Prokuplja, Blaca, ali i Leskovca i drugih mesta blokiralo je na 3 sata državni put Niš - Merdare kod petlje Kastrat u Kuršumliji, nezadovoljni što im država ne omogući da deca sa juga Srbije imaju ista prava kao i njihovi vršnjaci iz Beograda, pre svega da im se obezbede besplatni udžbenici za školu. Svoju pomoć ponudila je Fondacija Alek Kavčić dajući im na raspolaganje besplatne udžbenike.

Blokadom saobraćaja, aktivisti i građani traže besplatne udžbenike za decu, kako tvrde, „najsiromašnije oblasti u zemlji“.

„Dozvolite nam da pomognemo. Fondacija Alek Kavčić će, uz pomoć donatora i partnera, poslati svoje udžbenike đacima. Direktori, nastavnici, ovo je apel na vas. Usvojite udžbenike Fondacije za nastavu, a mi ćemo se postarati da besplatno stignu do đaka“, napisao je osnivač te fondacije Alek Kavčić, na društvenoj mreži „Iks“.

PROČITAJTE JOŠ

Protest koji se daanas dogodio kod Kuršumlije, bio je drugi građana Topličkog okruga sa zahtevom da sva deca u opštinama Kuršumlija, Blace, Prokuplje i Žitorađa dobiju besplatne udžbenike i užinu, kao što su dobila deca iz Beograda.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar