Fizički napadnuti studenti sa liste „Studentska reakcija“ u Novom Sadu

Društvo 13. apr 202213:07
Podeli:
Napad Foto:Screenshot

Mladen Cvijetić i Srđan Đurić, predstavnici liste "Studentska reakcija" fizički su napadnuti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde se danas održavaju izbori za studentski parlament, piše N1.

Na studente je nasrnuo zamenik izborne komisije Aleksandar Gajić kao i još jedan muškarac koji nije student Filozofskog fakulteta. Policija je izašla na teren, a Cvijetiću i Đuriću je rečeno da će protiv napadača biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti.

I posle odlaska policije došlo je do incidenta u kantini fakulteta, Gajić je ponovo nasrnuo na studente, i pokušao da im uzme mobilne telefone.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, lista "Studentska reakcija" uoči izbora kandidovala je listu sa više od 600 potpisa, koju je izborna komisija oborila navodno zbog krivotvorenih potpisa.

Rektor Dejan Madić ranije je razgovarao sa studentima sa liste studnetska reakcija i predložio da se pregovori nastave uz posredstvo dekanata. Dekanica Ivana Živančević Sekeruš podržala je zahteve liste studentska reakcija, i ocenila da čitav izborni proces do sada prdstavlja cepanje i ugrožavanje autonomije fakulteta i Univerziteta. Zbog Zakona o studentskom organizovanju, ni fakultet ni univerzitet nemaju ingerencije da se mešaju u izbore za studentski parlament.

BONUS VIDEO: Kraj pobune novosadskih studenata, rektor obećao da će im uvažiti zahteve

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar