Milun Todorović Čačak
Milun Todorović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Predsednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica objavio je na svom Tviter nalogu da je firma gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića neprekidno u blokadi 408 dana. Kako je naveo, ona traje od 17. februara 2021. godine.

U pitanju je preduzeće „MILT“ d.o.o, odnosno društvo za transport, trgovinu i usluge sa sedištem u Konjevićima. Osnovana je 24. maja 2007.godine. Nakon izbora za gradonačelnika Čačka, Todorović je upravljačka prava u pomenutom preduzeću preneo na Predraga Milivojevića, a funkciju direktora obavlja Duško Tanskosić.

Podsetimo, jedan od nekadašnjih poverenika SNS Marko Parezanović organizovao je botove iz stranke da na sajtovima napadaju Todorovića da mu je propala firma i da radi kod Kostića za platu.

Gradonačelnik Todorović je potom odgovorio da nema ništa protiv takvog vida komunikacije, da je javna ličnost i da je njegov rad podložan kritikama.

Prema njegovim rečima, firme propadaju i rađaju se nove i to je, po njegovoj oceni normalno.

„Kada ni jedna firma ne bi propala onda ne bi bilo rizika. On uvek postoji u poslovanju, kao i u novinarskom poslu. Kao što znate, ja sam po zakonu bio obavezan da, nakon stupanja na funkciju gradonačelnika, upravljačka prava u svojim kompanijma prenesem na nepovezana lica“, rekao je Todorović.

Te kompanije, kako je naveo, danas funkcionišu, zapošljavaju ljude, plaćaju poreze i sve dažbine.

„Rade u skladu sa zakonom, plaćaju sve poreze i plate. Što veće zarade, to bolje i na tome ću insistirati“, rekao je čelnik Čačka.

Bonus video: Spiskovi stanara u Čačku u rukama SNS-a

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar