Foto:Screenshot/Twitter/@zerukut

Filip Ivanovič boluje od malignog vretenastoćelijskog tumora, a novac za lečenje mu je potreban do ponedeljka. Fondacija "Budi human" poziva sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da SMS porukom ili uplatom na račun.

Filipu je dijagnostifikovan Hihg grade maligni vretenastoćelijski tumor, tip monofazni sinovijalni sarkom. Rođen je kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Foto:Budi human

Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu. Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete. Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio. Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

POGLEDAJTE JOŠ:

Filip se nakon odradjene operacije, hemioterapije i zračenja vratio izlečen kući. Međutim na redovnoj kontroli nakon tri meseca, uočene su metastaze na oba plućna krila. Trenutno se nalazi u bolnici u inostranstvu gde prima hemioterapiju i priprema se za nastavak lečenja, još jednu operaciju ili imunoterapiju.

Mole se svi humani i ljudi dobre volje da pomognu u prikupljanu novca za Filipov nastavak lečenja i redovne kontrole koje iziskuju značajna sredstva. novac je potreban i za putne troškove i smeštaj.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8
IBAN: RS35160005400004245884
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar