Foto: Privatna arhiva

Snažan bol u leđima tokom proslave 18. rođendana Tanju je ubrzo učinio nepokretnom. Lekari nedeljama nisu uspevali da uspostave dijagnozu, a postojala je i sumnja na karcinom.

Tanja Lišanin, studentkinja master studija iz Ivanjice, želi da napokon ponovo hoda bez štapa.

„Operisana sam od stafilikokne infekcije kičmene moždine, nakon čega sam provela godinu dana u kolicima. Posle dugogodišnje rehabilitacije sam prohodala i sada hodam uz pomoć štapa i steznika za desnu nogu. Skoro devet godina posle operacije budem se svako jutro sa bolovima u leđima, u nogama i iznova učim da hodam“, rekla je ona.

Zbog potpuno oštećene funkcije desne noge njeno stanje se vremenom dodatno pogoršava, pojačavaju se bolovi i nastaju dodatne komplikacije, koje se održavaju na svakodnevno funkcionisanje.

Tanjin dugogodišnji problem uskoro može da bude rešen uz pomoć električnog pomagala „C-brace ortoze“. To je uređaj koji se stavlja na nogu, a u sebi ima mikroprocesor koji reguliše nivo podrške pri hodanju, uređaj koji omogućava slobodu kretanja i funkcionisanje bez dodatnih pomagala. U tom slučaju sa ovim uređajem Tanja bi hodala samostalno, bez štapa.

Ovaj uređaj može da se nabavi samo u Nemačkoj i košta 65.000 evra.

Tanji možete pomoći uplatom na sledeći namenski račun:

Dinarski: 205-9011008352660-71

Devizni: 9031028248500

IBAN/Account number: RS35205903102824850043

SWIFT-BIC: KOBBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)