Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Radnici "Fijata" završili su pregovore u Predsedništvu Srbije, a na stolu je bio konačni dogovor o socijalnom programu ,ali i visinama otpremnina i broju radnika koji su se prijavili za rad u Slovačkoj. Ipak do konačnog rešenja nije došlo, a kako je rekao predsednik sindikata Saša Đorđević tek će se krajem meseca znati tačan broj ranika koji odlazi u inostranstvo.

„Upravo smo završili sastanak, privodi se kraju priča i nastavićemo krajem ovog meseca, zato što 22. jula kompanija pušta nalog i naša druga grupa kolega će već 25. dobiti otpremnine. Na sastanku je bila prisutna Darija Kisić Tepavčević i šef kabineta Ivica Kojić“, rekao je predsednik sindikata Saša Đorđević.

On je rekao da ćemo tek krajem meseca znati koliko radnika definitivno ostaje, a koliko uzima otpremnine.

„Najveći deo radnika prihvatio je da uzme otpremnine. Meni kao predsedniku sindikata je bilo bolje da je više radnika ostalo da radi, ali u ovom trenutku ovo je bio maksimum. Na radnicima je bilo da odluče. Za sada ostaje 500 radnika u kompaniji, a tek krajem meseca ćemo imati sve informacije koliko radnika se prijavilo za rad u inostranstvu“, dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ

Na naše pitanje koliko radnika se do sada prijavilo za rad u Slovačkoj, Đorđević je istakao da to zna Stelantis i da će to biti poznato krajem meseca.

Podsetimo, Predstavnicima Fijatovih radnika, juče je saopšteno da je sastanak pomeren zbog predsednikovih obaveza za danas.

Saša Đorđević iz Samostalnog sindikata, za naš portal je istakao da pomeranje „nije ni do njih, ni do kompanije“, već da im je saopšteno da u Predsedništvu imaju „ogromne obaveze“.

BONUS VIDEO: Radnici Fijata: „Na korak smo od rešenja!“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar