Foto: N1

Stanovnici Borče danima vode borbu zbog izlivanja fekalija koje stvaraju nesnosan smrad, te predstavljaju pravu opasnost za sve građane. Prema njihovim rečima, iz "Vodovoda" su im rekli da rade na rešavanju problema, ali očigledno će još dugo ljudi iz Borče morati da zatvaraju prozore i zaustavljaju dah kada prolaze ulicom.

Izlivanje kanalizacione šahte u Borči svakodnevni je problem sa koijm se suočavaju stanovnici ovog dela grada. Prema njihovim rečima, već nedelju dana fekalije se slivaju ka delu koji je poznat kao mali Zbeg.

Prema rečima meštana, oseća se jak smrad, građani se guše, zbog čega se praktično ne može ni prolaziti ulicom. Kanal koji se nalazi u neposrednoj blizini svakodnevno se puni, a za ovaj problem „Beogradski vodovod i kanalizacija“ nemaju rešenje.

„Kolektor je pun, mi tu ništa ne možemo da uradimo. Radimo na rešavanju problema, ali sve to ide jako, jako sporo“, poruka je beogradskog Vodovoda navode meštani.

Stanovnici Borče kažu da pored ovog mesta svakodnevno prolaze deca koja idu u školu i da je krajnje vreme da se neko pozabavi ovim problemom.

Jedna od njih, Andrijana T. kaže za naš portal da je situacija strašna.

„O smradu je suvišno i komentarisati. Smrad fekalija me najmanje brine koliko god čudno zvučalo. Imam dve male ćerke, jedna je asmatičarka, pa mi je najveća briga šta je ono što produkt izlivenih fekalija može da izazove kada je njen problem u pitanju. Od kako su počele padavine problem je sve veći. Ovde ima dosta male dece. Prozore ne smemo ni da otvaramo. Svake godine je ovakva situacija i više ne znamo kome da se obratimo, niti ko će da nam pomogne. Očajni smo, a ukoliko sneg napada još više, kao što su najavili, preti nam katastrofa“, rekla je zabrinuto naša sagovornica.

Bonus video: Fekalije kod Beograda na vodi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare