Organizatori Evroprajda poručili su na konferenciji za medije da će ovaj događaj biti organizovan po planu i da će biti održana šetnja, kao i niz drugih događaja.

Goran Miletić iz organizacije Evroprajda rekao je da su potpuno svesni trenutka u kojem se svi nalazimo, ali i najavio da će događaj biti organizovan.

„Evroprajd će biti organizovan po planu, biće održana šetnja i krenuće po planu Pride week u ponedeljak u 10 sati… Nadam se da će premijerka otvoriti događaj,  biće mnogo debatnih i zabavnih programa. Koncerti će trajati dva dana, od 7 uveče do dva ujutru… Naš program je inkluzivan“, rekao je on na konfrenciji za medije i dodao:

„Ako bi se i desila zabrana, mi bismo šetali, ali nismo za konfrontaciju sa državom. Potpuno smo svesni trenutka, nastavljamo komunikaciju sa vlastima i pozivamo Savet za nacionalnu bezbednost da donesu adekvatnu odluku… Šetaćemo za ljubav i pozivamo da svi budete sa nama 17. septembra.“, podvukao je on.

Ranije, organizatori su poručili da neće odustati od šetnje, o čemu je Nova.rs obavestila javnost pred konferenciju za medije.

Podsetimo, tenzije organizacije Evropajda traju već nedeljama, budući da je država nagovestila da će parada iz bezbednosnih razloga biti otkazana. Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da „ako država kaže ne, tu nema igre“, te da se mora poštovati odluka političkog vrha.

Bonus video: Milan Vukelić – Dolazak Blinkena garantuje bezbednost na Prajdu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar