Foto:EPA-EFE/Toms Kalnins

Fondacija "Evro za znanje" pozvala je danas sve one kojima državna pomoć od 100 evra nije potrebna da podignu novac i doniraju ga najboljim srednjoškolcima i studentima.

Kako se naglašava u saopštenju Fondacije, ulaganje u znanje je najbolja investicija za svako društvo, a novac uložen u mlade ljude višestruko se vraća.

„Ne postoje obrazovane, a siromašne nacije. Obrnuto, svi siromašni su po pravilu i nepismeni“, poručuju osnivači Fondacije.

U saopštenju se podseća da Fondacija Evro za znanje već sedam godina dodeljuje stipendije najboljima, a njeni stipendisti stigli su do najprestižnijih svetskih univerziteta. Neki su se već zaposlili i sami postali donatori.

Upravitelj Fondacije, Milan Živković, koji je radni vek proveo kao učitelj, ističe da je veliko zadovoljstvo kad znate da ste nekome pomogli.

Još je veće ako je taj neko mlad, vredan, odličan učenik ili student, naglasio je Žiković, ističući da je Srbija puna pametne dece od kojih mnoga žive u oskudici i svaka pomoć im dobro dođe.

„Mi, osnivači Fondacije, odlučili smo da pomoć od 100 evra uložimo u znanje i predlažemo i drugima koji su u mogućnosti da slede naš primer“, naglasio je Živković.

On je pozvao sve koji iz bilo kojih razloga ne žele da uzmu ponuđeni novac da ga ipak podignu i uplate na račun Fondacije.

„Mi znamo koliko je mladih kojima je potrebna pomoć, koliko je uspešne i skromne dece koja često nemaju ni za tri obroka dnevno. Tih 100 evra otići će onima kojima su najpotrebniji“, poručio je Živković.

Fondacija „Evro za znanje“ osnovana je u Kosjeriću, a stipendira decu iz cele Srbije. To je Fondacija građana koji svojim prilozima prikupljaju
novac za stipendije. Poomaže joj i desetak kolektiva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare