novi soj korona vakcinacija
Vakcinacija u Belexpo centru Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Građani koji unapred znaju da u terminu za revakcinaciju neće biti na lokaciji gde po planu treba da prime drugu dozu, mogu to da napomenu. U tom slučaju, prilikom primanja prve doze, treba navesti lokaciju za revakcinu, kako bi se doza tamo dostavila u zakazanom terminu i kako bi se sprečilo potencijalno propadanje vakcina, poručuju iz eUprave.

Revakciancija vakcinama Fajzer, Sputnjik i Sinofarm obavlja se tri nedelje nakon prve doze, dok se za drugu dozu vakcine Astra Zeneka čeka 12 nedelja. Ukoliko građanin zna da u tom terminu neće biti na lokaciji na kojoj je primio prvu dozu vakcine i želi promenu vakcinalnog punkta, to treba da napomene.

„Molimo građane da na taj način pomognu ovaj komplikovani proces masovne imunizacije. Doze za revakcinaciju se dostavljaju na tačno određene lokacije i u preciznim terminima. To je način da sve funkcioniše bez problema i komplikacija“, kažu iz eUprave.

Oni pozivaju građane da danas iskoriste priliku i vakcinišu se Fajzerovim vakcinom u hali 11 Beogradskog sajma. Vakcinacija će trajati do 20 sati, kako bi stigli i oni koji sa posla planiraju na imunizaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare