Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Esnaf ugostitelja Srbije istakao je danas da ne prihvataju svi ugostitelji ideju uvođenja kovid propusnica.

Ovo udruženje tvrdi da je se samo deo ugostitelja prihvatio ideju uvođenja kovid propusnica, o čemu je Nova.rs već ranije pisala, navodeći da nisu svi predstavnici ugostiteljstva pitani da li to žele i da li su u mogućnosti da to sprovedu.

Ensaf ugostitelja Srbije navodi da je ugostiteljstvo jedna od delatnosti koja je najviše pogođena epidemijom koronavirusa, a njihovi članovi su, kako za Nova.rs tvrdi ovo udruženje, uložili ogromne napore i novčana sredstva kako bi sproveli sve preporuke Vlade Srbije i Kriznog štaba.

Oni su pozvali medije da ih ne etiketiraju kao glavne krivce za širenje epidemije, jer time, kako tvrde, ugrožavaju egzistenciju ljudi koji su živote posvetili ugostiteljskoj profesiji.

Podsetimo, Nova.rs je ranije pisala o ideji kovid propusnica, a deo ugostitelja podržao je ovu ideju ukoliko bi to bilo jedino rešenje da izbegnu nova ograničavanja poslovanja.

Predsednik Udruženja noćnih barova i klubova, Miša Relić, rekao je da oni podržavaju sve mere osim onih koje podrazumevaju bilo kakvu vrstu zatvaranja ili limitiranja noćnih barova i klubova, kao i ugostiteljskih objekata uopšte.

„Ukoliko je jedini način da mi funkcionišemo to da građani moraju da se testiraju ili imaju zeleni karton da su vakcinisani, odnosno da su preležali i imaju antitela, svi ugostitelji će to prihvatiti. Ono što nećemo prihvatiti to je bilo kakvo ograničavanje našeg poslovanja ili bilo kakav vid zatvaranja“, rekao je ranije Relić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar