Foto:Shutterstock/Dimitrije Ostojic/Privatna arhiva

Poslednjih meseci svedoci smo brojnih problema sa letovima, kako u Evropi, tako i u Srbiji. Najnoviji slučaj otkazivanja leta Er Srbije desio se sinoć. Let iz Ljubljane za Beograd planiran u 21 sat otkazan je, a neki putnici bili su prinuđeni, kao u slučaju Nataše Celić da celu noć provedu na ovom aerodromu. Inače, Nataša je noć na ljubljanskom aerodromu provela sa osmogodišnjim sinom koji je danas trebalo da krene u školu. Avion još nije poleteo za Beograd.

Da muka bude veća, kako je putnicima rečeno da je naredni let u 9 ujutru, kako se vidi po sajtovima aerodroma u Beogradu i Ljubljani, i jutarnji let je pomeren na 12 sati, a zatim na 12:45.

Inače, Nataša Celić se našem portalu javila nešto posle ponoći. U mejlu koji nam je poslala navela je da je let već u startu kasnio sat vremena.

„Kada smo konačno ušli u avion, javili su nam da zbog tehničkih razloga izađemo jer je neki kvar u pitanju. Nakon toga su nam rekli da je sledeći avion u 9 ujutru“, navodi naša sagovornica.

Iz Srbije javili da moraju sami da se snađu

Kako je bila bez novca da bi platila taksi ili neki hotel, ona je upitala osoblje zar ne treba oni da im nađu i organizuju neki smeštaj,  našta su oni odgovorili  „da su iz Srbije javili da moraju sami da se snađu“.

„Osmogodišnje dete i ja smo prespavali na stolicama na aerodromu… Da vam ne kažem da nismo imali, a dali su nam samo flašicu vode od 300 mililitara“, navela je Nataša za portal Nova.rs.

Foto:Privatna arhiva

Nataša kaže da su jutros dobili sendvič i vodu.

„Sada je već 17 sati kako smo na aerodromu. Dobili smo malopre sendvič, pakovanje tviksa i 500 ml vode“, dodala je ona koja se u trenutku razgovora i dalje nalazi u Ljubljani.

Ona je istakla da je uredno platila dve karte za avion koje nisu, kako je kazala, jeftine, a na let se odlučila kako bi stigla sve svoje obaveze da završi, posebno zato jer joj dete danas kreće u školu.

Foto:Privatna arhiva

„Zakasnila sam za obaveze koje imam, dete u školu nije otišlo, a pitanje je kada ćemo izaći odavde“, navela je Nataša za Nova.rs.

Ona navodi da za sada još nema nikakvih informacija o letu.

Foto:Privatna arhiva

„Pominju neko nevreme u Srbiji, ali to sada poslednjih sat vremena. Očajni smo svi. U kol centru aerodroma se noćas niko nije javljao, a ni jutros“, žali nam se ona.

„Svuda se piše da se beogradski aerodrom renovira, a ovakvi problemi se guraju pod tepih“, žali se revoltirana putnica.

Foto:Privatna arhiva

Inače, na sajtu beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ navodi se da jutrošnji let JU 191 kasni od planiranog vremena sletanja u 11.10 časova.

Dok je jučerašnji let JU 195 koji je trebalo da sleti u 22.20 otkazan, navodi se na sajtu.

Foto:Privatna arhiva

Na sajtu ljubljanskog aerodroma stoji da je let pomeren sa 9.50 na 12.45.

***
BONUS VIDEO – Avion sleteo na auto-putu u Sloveniji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare