Foto: Sektor za odnose s javnošću JP EPS

Fotografije toaleta za zaposlene u Elektroprivredi Srbije danas su bile u fokusu javnosti: najpre je neke od užasavajućih podelila na Tviteru Marinika Tepić, a onda je direktor EPS Grčić uzvratio istom merom.

Naime, Elektroprivreda Srbije demantovala je kao „neosnovane i zlonamerne tvrdnje“ Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde o uslovima rada zaposlenih u ogranku RB „Kolubara“.

„Na fotografijama koje je ona objavila nisu toaleti koje koriste zaposleni u ogranku ‘Kolubara’, već su to poljski toaleti koji nisu u upotrebi. Za zaposlene u delu ogranka ‘Ceroviti potok’ postoje funkcionalni toaleti. U okviru objekata u kojima zaposleni borave ili ih koriste za presvlačenje pre odlaska na teren, postoje uredni toaleti, kao i prostorije za presvlačenje“ tvrdi EPS u svom demantiju.

Foto: Sektor za odnose s javnošću JP EPS

U cilju poboljšanja uslova rada zaposlenih, kako se dodaje, u ovom delu „Kolubare“ i EPS-a gradi se novo kontejnersko naselja sa mokrim čvorom i izvode radovi na sređivanju mokrog čvora u okviru elektro radionice Polja B.

„Drugi objekat sa snimka Tepićeve je toalet u okviru kantine ‘Ugostiteljstva’, koju ne koriste radnici EPS-a. Zaposleni imaju toalete u okviru proizvodnih objekata Kolubarine ‘Prerade’.  EPS brine o zaposlenima u „Kolubari“ i samo u ovoj godini u za zdravstvene usluge izdvojeno je 113 miliona dinara, za ličnu zaštitnu opremu izdvojeno je 46 miliona, a za odeću i obuću 265 miliona dinara“ ističu u dopisu EPS uz koji su priložili u fotografije toaleta koje koriste  zaposleni u „Kolubari“.

Podsećamo, Tepić je ranije danas objavila fotografije veoma neuslovnih toaleta, za koje tvrdi da su fotografisani u EPS. 

Foto: Marinika Tepić/Twitter

„Zaposleni u EPS-u, koji rade na najtežim poslovima nemaju gde ruke da operu. U radnim jedinicama gde su nehumanim uslovi rade i žene, ali niko iz uprave ne vodi brigu o njima”, rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za Nova.rs.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare