Foto:Nova.rs

U Obrenovcu je od jutros normalizovano grejanje, od kada rade blokovi A1 i A2 u Termoelektrani "Nikola Tesla A", a tokom dana se očekuje uključenje još jednog bloka od 350 megavata u TENT A, saopštila je Elektrodistribucija Srbije. Dodaju da će se i u narednom periodu obezbediti dovoljne količine električne energije za građane i privredu Srbije i da se ne očekuju restrikcije ili nestašice.

Do problema na pojedinim područjima u Srbiji, kako je navedeno, došlo je samo u distributivnom sistemu Elektrodistribucije Srbije, koja posluje van sistema EPS-a.

Zbog problema sa ugljem natopljenim mokrim snegom i vodom u nedelju ujutru došlo je do zastoja u radu bloka A1, dok je blok A2 radio smanjenim kapacitetom.

Od tada se danonoćno radi na dopremanju novog uglja i osposobljavanju blokova u TENT A, piše RTS.

Hidro sektor EPS-a radi stabilno i hidroelektrane punim kapacitetom koriste raspoložive dotoke.

EPS navodi da će i u narednom periodu obezbediti dovoljne količine električne energije za građane i privredu Srbije i da se ne očekuju restrikcije ili nestašice.

Za informacije o stanju distributivne mreže, prekidima, kvarovima i područjima gde nema napajanja električnom energijom građani se mogu obratiti Elektrodistribuciji Srbije, koja od 31. decembra 2020. posluje potpuno van sistema Elektroprivrede Srbije.

Bonus video: (Đuro Svilar) Jeftina samo struja. Ostalo sve skuplje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar