Nova

Povodom objave članka N1 u kojem se navodi da je jedna Beograđanka bila žrtva napada vladike pakračko-slavonskog Jovana Ćulibrka, eparhija slavonska i sam vladika Jovan negirali su navode i najavili da će podneti tužbu za krivično delo povrede ugleda i časti.

Iz eparhije poručuju da to rade shodno članu 170 Krivičnog zakona Republike Srbije i još jednom naglašavaju da je u pitanu laž.

„Svesni vremena u kojem živimo, osuđujemo svaki vid nasilja, posebno nad ženama, ne možemo da dozvolimo iskorišćavanje opravdanog sentimenta prema zlostavljanju žena i da dozvolimo zloupotrebu medijskog prostora plasiranjem laži i pozivanjem na javni linč“, navodi se u saopštenju.

Beograđanka, koja je želela da ostane anonimna, javila se redakciji N1 i ispričala da je bila žrtva napada vladike pakračko-slavonskog Jovana Ćulibrka.

Ispričala je da se napad dogodio u stanu njene prijateljice početkom decembra i da je usledio pošto je vladiku isprovociralo njeno pitanje vezano za upotrebu kašičice tokom pričešča u doba koronavirusa.

Nakon što je je počeo da viče, ona mu se, kaže izvinila i povukla pitanje, ali njegov bes je postajao sve veći i završio se fizičkim napadom. Ova Beograđanka tvrdi i da je tužilaštvo odustalo od gonjenja vladike, okarakterišući njene povrede kao lake, a da je u policiji – nestao zapisnik o tom slučaju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar