Gerontološki centar u Nišu Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Koronavirus ponovo bukti u Gerontološkom centru u Nišu. Virus je potvrđen kod 56 korisnika i 29 zaposlenih, izjavio je danas Miodrag Vrbić, direktor Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Prema njegovim rečima, očekuje se i dalje povećanje broja obolelekih korisnika, s obzirom na to koliko je veliki broj zaposlenih.

„Šest korisnika je moralo da bude hospitalizovano, dok se svi oboleli zaposleni nalaze na kućnom lečenju. Stanje korisnika koji se nalaze na lečenju u novoj zgradi UKC-a je trenutno stabilno, ali su još u početnoj fazi bolesti, a stanje se obično pogoršava između sedmog i desetog dana“, rekao je Vrbić.

Epidemija koronavirusa u Gerontološkom centru u Nišu proglašena je 22. januara, ali je niški Institut za javno zdravlje obelodanio to tek prošle nedelje. U tom momentu bilo je zaraženo troje korisnika i 11 zaposlenih.

U prvom talasu epidemije, od koronavirusa u niškom Gerontološkom centru preminulo je više od 50 korisnika, a hospitalizovano je oko 200 njih.

Tadašnji direktor Gerontološkog centra Milan Stevanović uhapšen je nakon što je otkriveno da u domu vlada epidemija, ali Viši sud u Nišu još nije ptvrdio optužnicu protiv njega.

Bonus video: U redovima ispred kovid ambulanti po debelom minusu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar