bolest srca
Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Eksplozija boce za kiseonik, koja se dogodila u Kliničkom centru Srbije u subotu rano ujutru, uznemirila je lekare zaposlene u KCS, ali i u okolnim ambulantama. Srećom, povređenih nije bilo.

U Kliničkom centru Srbije (KCS) u subotu ujutro odjeknula je eksplozija, a kako Telegraf.rs saznaje, eksplodirala je boca s kiseonikom u pomoćnoj kućici Interne B klinike. Na sreću, u ovoj eksploziji, kako je rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), nije bilo povređenih, ali pričinjena materijalna šteta. Došlo je i do oštećenja na okolnim zgradama na kojima su popucali prozori.

„Sigurnosni ventil nije bio dobar i eksplodiralo je, srećom, bila je subota jutro i nije nikog bilo u blizini“, rekao je za Nova.rs jedan od lekara koji je svedočio ovom incidentu.

I to nije sve: na Institutu Batut eksplozija se takođe jako osetila, pa su popucali prozori objekta, a na obližnjoj Infektivnoj klinici prozori su se otvorili od detonacije. Prema rečima našeg izvora, do eksplozije je došlo u objektu u kom se nalaze aluminjumske boce ove vrste, i ona je, navodno, potpuno uništena.

Foto:N1

Portal Nova.rs pokušao je juče i danas da kontaktira odgovorne iz KCS, ali direktor Milika Ašanin nije odgovarao na naše pozive i poruke. Ni u Ministarstvu zdravlja nisu odgovarali na pitanja koja smo im postavili. Ipak, policija je potvrdila da se ovaj događaj desio za portal Telegraf.rs. Kako se navodi u njihovom tekstu, eksplodirala je boca s kiseonikom u pomoćnoj kućici Interne B klinike..

„Intervenisala je ekipa sa Voždovca. Sve se izdešavalo u malom prostoru, odnosno pomoćnom prostoru od 6 kvadrata. Povređenih nije bilo“, kažu u MUP-u za Telegraf.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar