Grejanje Foto:EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Organizacija potrošača Efektiva objavila je na društvenim mrežama da je danas protiv preduzeća Beogradske elektrane i bivšeg direktora tog preduzeća Radeta Baste podneta prekršajna prijava zbog neosnovanog odlaganja grejne sezone.

Na fotografiji zahteva za pokretanje prekršajnog postupka vidi se da su prijavu Prekršajnom sudu u Beogradu podnela dva fizička lica koje zastupa advokat.

U tom zahtevu je navedeno da su Beoelektrane bez pravnog osnova donele odluku o odlaganju početka grejne sezone, a da prethodno nije izmenjena Odluka Skupštine grada Beograda da grejna sezona počinje 15. oktobra i završava se 15. aprila.

U toj prekršajnoj prijavi se navodi da je Skupština grada nadležna za izmenu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom, a ne Gradsko veće, koje je, kako je 14. oktobra izjavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, odlučilo da odloži početak grejne sezone.

„Punomoćnik oštećenih predlaže da Prekšajni sud protiv okrivljenih pokrene prekršajni postupak i da ih oglasi krivim“, stoji u prijavi, u kojoj je citiran i deo Odluke o snabdevanju toplotnom energijom koji za njeno nepoštovanje predviđa kaznu od 150.000 dinara za komunalno preduzeće i 25.000 za odgovorno lice.

Bivši direktor Beoelektrana Rade Basta je danas postao ministar privrede, pošto je Skupština Srbije izabrala novu Vladu, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić.

BONUS VIDEO – Prijava zbog odložene grejne sezone: Kraljevčani traže krivce za to što se smrzavaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar