Edin Đerlek u poseti Subotici Foto:Miloš Perić

Na red došle opsežne reforme za podsticanje regionalnog razvoja Srbije da bi se stvorili jednaki uslovi za život u svim delovima zemlje – izjavio je danas u Subotici Edin Đerlek, ministar bez portfelja u Vladi Srbije, zadužen za ravnomeran regionalni razvoj.

Đerlek je predstavnicima regionalne razvojne agencije „Panonreg“, preneo je njegov kabinet, rekao da će to biti dugoročan proces, od kojeg će podjednake koristi imati svi građani, bez obzira da li su u selu ili gradu.

On je naglasio da Subotica ima izuzetnu lokaciju slobodne zone, razvijenu transportnu, energetsku i komunalnu infrastrukturu i dobre preduslove za još veći turistički razvoj, a doprineće joj završetak brze pruge Beograd-Budimpešta.

Đerlek je najavio podršku umrežavanju svih aktera lokalnog i regionalnog razvoja da bi se postigla maksimalna produktivnost i bolji rezultati.

Direktorka „Panonrega“, Miroslava Babić, rekla je da je ta regionalna agencija usredsređena na razvoj turizma i radi i na dokumentaciji za obnovu zgrada od kulturnog značaja za Suboticu.

Navela je da je program „Energetski efikasna javna energija“, sproveden kroz IPA prekograničnu saradnju Hrvatska-Srbija omogućio „energetsku sanaciju“ dve osnovne škole, postavljanje „solarnih klupa“ i „solarnog drveta“ u Zoološkom vrtu na Paliću.

BONUS VIDEO: Migrantski centar Subotica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar