Podeli:
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Marko Ðurić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, saopštio je sinoć da nema obolelih od korona virusa u većinski srpskim sredinama na KiM, a da je 71 zaražena osoba registrovana u albanskim sredinama.

“Jedanaest uzoraka briseva pacijenata iz srpskih sredina na KiM poslato na Institut Torlak i svi su negativni na virus COVID-19”, napisao je Ðurić u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM na Instagram profilu.

Preko KC Niš na KiM isporučujemo 15.000 zaštitnih maski i 30.000 zaštitnih rukavica iz kontigenta pomoći Kine, kao i lekove za dijabetičare i hronične bolesnike za sve srpske sredine na KiM, koji će moći da se podižu u apoteci u Kosovskoj Mitrovici, naveo je Ðurić.

Pročitajte još:

On je istakao da su dva vozila Lada Niva uručena Domu zdravlja u Zubinom Potoku, a da je institucijama i javnim preduzećima u toj opštini podeljeno više od 2.000 maski, koje se šiju u pogonima “Javora”.

Kretanje vozila saniteta, lekara i pacijenata sa prostora KiM, kao i transportnih kamiona iz centralne Srbije, preko administrativne linije, juče je bilo redovno i nesmetano.

Penzioneri se u Kosovskoj Mitrovici, zajedno sa nadležnim službama Pošte, banke Poštanska štedionica i Komercijalne banke, upoznaju sa mogućnostima podizanja penzija tokom trajanja vanrednog stanja putem dostave na kućnu adresu ili uz mogućnost davanja punomoćja za podizanje penzija.

Nastavlja se dezinfikovanje javnih ustanova u većinski srpskim sredinama.

Dom kulture Gračanica nastavlja da emituje onlajn kulturne programe, poput jučerašnje onlajn izložbe slika “Jesen u Parizu“, naveo je Ðurić u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM.