Foto: Nova.rs

Nelegalna gradnja vikendica na beogradskoj levoj obali Save postala je stvar prestiža i biznisa. Kvadrati niču u zoni reni bunara odakle se glavni grad dobrim delom snabdeva vodom za piće.

Mediji su puni oglasa da se te i takve kuće, vikendice, splavovi, izdaju i to za vrlo zavidne sume. Em je nelegalno zidano, em je u zaštićenoj zoni, em pojedincima služi za zaradu.

Foto: Nova.rs

 

Jedan od vlasnika koji svoje građevine izdaje mogao bi biti novopečeni narodni poslanik vladajuće koalicije Aleksandar Sale Jovanović. Isto ime i prezime potpisuje oglas za izdavanje kuće sa splavom, a on ima i splav i kuću na obali. Takođe, u neposrednoj blizini njegovih objekata niče još jedna zgrada. Ne zna se da li Jovanović dobija komšiluk ili se proširuje.

Leva obala Save napadnuta je divljom gradnjom već decenijama. Investitiori su ljudi iz vlasti, njihovi miljenici i rodbina. Mediji su ranije pisali da su vikendice, sem Nikolića, podigli i njihovi prijatelji Bačevići (ćerka nekadašnjeg ministra, pa potom ambasadora u Kini Milana Bačevića udata je za Tominog sina).

Tu je graditeljske veštine oprobao i brat zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe Čumeta. Sojenicu je podigao i Slaviša Topalović, pomoćnik predsednika opštine Zemun.

Foto: Nova.rs

Porodica bivšeg predsednika Srbije usporila je radove na postavljanju splava posle objavljivanja Tomine fotografije u društvu bagera.

Na ovoj lokaciji grade i estradne zvezde, šefovi pojedinih komunalnih preduzeća. Otpadne i fekalne vode se direktno izvode u Savu.

Foto: Nova.rs

Suvišno je i objašnjavati šta to znači za kvalitet vode za piće. Zalud sanitarni inspektori izlaze na teren i konstatuju nova ugrožavanja vodozahvata, jer njihov rad ne prate drugi nadležni organi. Naprotiv svi sabotiraju, a povlašćeni zidaju li zidaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare