Foto:EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Prosvetari Gornjeg Milanovca najavili su danas moguće započinjanje drugog polugodišta na ulici u znak podrške zakonitom sprovođenju izbora direktora u Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar I", saopštio je USPRS Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca.

U Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ u Gornjem Milanovcu sindikat i zaposleni suočavaju se, kako se navodi, sa bahatim ponašanjem direktora ustanove koja je prekršila sve moguće zakonske procedure prilikom raspisivanja konkursa za mesto direktora ove najstarije osnovne škole u ovom mestu.

Kako se navodi u saopštenju, prvi put pre par meseci oborili su konkurs kojim je (smatraju u sindikatu) naneta šteta ugledu same institucije, „jer je glasanje obavljeno na najbesramniji način u istoriji obrazovnih ustanova u Srbiji“.

USPRS Sindikat obrazovanja Gornjeg Milanovca ukazao je na osnovanu sumnju nadležnom ministarstvu u ispravnost sprovođenja procedure raspisivanja konkursa, organizovanja Konkursne komisije, organizovanja Posebne sednice Nastavničkog veća i sprovođenja glasanja za direktora škole u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Naime, Školski odbor je oborio prethodni konkurs zbog velikog broja prekršaja u sprovođenju procedure pri raspisivanju konkursa, kao i izbornog procesa o čemu su nadležne institucije i obaveštene, a sada se pomenuta direktorka „obrušila na zakonske procedure još ostrašćenije“.

Predsednik sindikata u OŠ „Kralj Aleksandar I“ Olgica Tomić Gaković pozvala je kolege iz svih škola u gradu, a članove USPRS da budu na oprezu jer su članovi Komisije za izbor direktora pod mobingom, a time i delovi kolektiva koje ovi ljudi predstavljaju.

Zbog toga, USPRS Sindikata obrazovanja Gornjeg Milanovca najavljuje moguće započinjanje drugog polugodišta i na ulici u znak podrške zakonitom sprovođenju izbornog procesa za mesto rukovodioca ove škole.

Predstavnici sindikata će o ovom slučaju narednih dana obavestiti sve nadležne institucije, a ako bude potrebno, kako kažu, pozvaće „u pomoć i sindikalni vrh“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar