Drinska regata, reka Drina, regata
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Posle godinu dana pauze, ponovo će biti održana Drinska regata, najveća i najdugotrajnija manifestacija na Drini. Kao i do sada, regata će se održati tokom treće sedmice jula a ove godine to će biti od 14. do 18. Veliki spust Drinom, od Perućca do Rogačice planiran je za subotu 17. jul.

Kako je objavila Turistička organizacija Tara-Drina, pripreme za manifestaciju su u toku, a u kom obliku će se Drinska regata održati najviše će zavisiti od epidemiološke situacije i propisanih epidemiloških mera od strane nadležnih državnih organa.

Drinska regatta održava se kao uspomena na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Prva Drinska regata je održana jula 1994. godine . Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope. Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku preko 100 000 posetilaca.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar