Raka Lim poplava Foto:TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC

Nivo Lima kod Prijepolja u porastu je 20 centimetara na sat, zbog čega je proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Prijepolje, kazao je predsednik te opštine Vladimir Babić.

„Lim je u stalnom porastu i takav trend se očekuje tokom današnjeg dana. Zbog toga smo bili prinuđeni da proglasimo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji opštine Prijepolje. Došlo je do izlivanja u Brodarevu i naselju Zalug, na uobičajenim neuralgičnim tačkama. Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i doneli smo odluku da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju, i doneta je odluka da neće biti plivanja za časni krst na Bogojavljenje“, kazao je Babić za RTS.

Lim je trenutno na koti od 280 centimetara, što je 20 centimetara ispod granice vanredne odbrane od poplava.

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića, vodostaj bi trebalo da raste do večeras.

„Četiri lokacije sa porastom vodostaja uvek u Prijepolju budu poplavljene. Juče smo punili džakove. Očekujemo porast vodostaja do kasnih večernjih sati. Večeras zaseda i Štab za vanredne situacije. Srbijavode treba da urade još dve obaloutvrde kako bi Prijepolje bilo bezbedno“, naveo je Babić.

Izlila se Grabovica, poplavljeno više od 40 objekata u Sjenici 

Zbog obilnih padavina izlila se reka Grabovica koja je poplavila više od 40 objekata u Sjenici.

Kako navode lokalni mediji, poplavljeni su objekti u naselju Bukreš i šest objekata u centru Sjenice, kao i podrum jedne osnovne škole.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić rekao je za RTS da je situacija i dalje teška, da je noć bila teška sa svim raspoloživim sredstvima.

„Veliki broj dobrovoljaca se odazvao sinoć, spasilačke ekipe, vatrogasci. Svi smo na zadatku dežuramo i činimo šta je u našoj moći“, rekao je Mujagić.

Napomenuo je da stariji meštani kažu da nikada nije bio veći nivo Grabovice, koja se izlila i uzvodno i nizvodno. Najavio je da će se ubrzo održati sednica Štaba za vanredne situacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar