MIJOMIR PELEMIS, Krizni štab
Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Na pitanje da prokomentariše zahteve više od 2600 lekara okupljenih u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida", član Kriznog štaba Mijomir Pelemiš im je poslao "prijateljski pozdrav" i zamolio ih da pomognu, jer do sad "nije čuo druge ideje osim onih koje naši epidemiolozi sprovode od početka".

„Ja imam prijateljski pozdrav za te koji potpisuju, duboko ih poštujem i cenim i molim ih da nam pomognu“, rekao je Pelemiš na konferenciji za medeije Kriznog štaba.

Po njegovim rečima, Krizni štab je raspoložen da prihvati svaku dobru ideju, jer se svi bore za zdravlje građana Srbije.

„Nisam čuo druge ideje osim onih koje sprovode naši epidemiolozi od početka“, naglasio je infektolog i pručio kolegama:

Povezane vesti:

„Ne možemo mi da sprovedemo te ideje ako nam ne pomognete. Pa šetate se po gradu, pogledajte.“

Lekarima koji, između ostalog, traže smenu Kriznog štaba rekao je da im se pridruže u borbi protiv zajedničkog neprijatelja i da se ne bave politikom.

„Politika me ne zanima, zanima me borba za zdravlje našeg naroda, tu prihvatamo svaku sugestiju i predlog koja može biti u zajedničkom interesu.“

Inicijativu lekara „Ujedinjeni protiv kovida“ koja je u početku brojala 350 potpisa, do sada je potpisalo čak 2628 lekara.

Apelu medicinskih radnika upućenom Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama pridružili su se ljudi najrazličitijih branši – od umetnika i prosvetara, preko naučnika i advokata, do civilnog sektora i brojnih građana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare