Dr Aleksandar Milošević

Dr Aleksandar Milošević, koji je kao jedan od 700 lekara potpisao otvoreno pismo Vladi u kome pozivaju na odgovornost i smenu Kriznog štaba, rekao je u jutranjem programu "Probudi se" na TV Nova S da je svoj potpis stavio usled pometnje i neznanja da li treba da se čuvamo od korone ili ne i istakao da lekari ne treba da podležu bilo kakvom uticaju onih koji nisu lekari.

„Sama činjenica da je bilo pometnje, da nismo znali da li da se čuvamo ili ne, mene je naterala da se potpišem. Mene brojke nisu interesovale. Bitno je da ste imali fazu totalnog opuštanja i totalnog haosa. Mi smo imali vanrendo stanje, pa totalno opuštanje…“, naveo je dr Milošević, inače urolog.

On je rekao da podržava Hipokrata, po kome zdravstveni radnik ne treba da bude pod bilo čijim uticajem i da treba da se pošteno odnosi prema zdravlju pacijenta.

„Kisić kaže da nismo epidemiolozi, a ona je pre svega lekar i epidemilogija je njena uža specijalizacija. Svi smo položili ispite. Moramo da budemo humani i da se držimo lekarskog kodeksa i da ne podležemo uticaju onih koji nisu lekari“, izjavio je dr Milošević.

On je naveo da misli da članovi Kriznog štaba nisu profesionalno postupali i da su bili pod nekim uticijama.

Upitan da li je sada pravi trenutak za pismo Vladi i zahtev za smenu Kriznog štaba, imajući u vidu da je 198 pacijenata na respiratoru, a da je epidemije na vrhuncu, dr Milošević je naveo da se to spontano desilo.

„Pozvali su me ljudi, pitali da li hoću da potpišem, rekao sam da hoću. Mislim da je taj potez opravdan“, rekao je on i dodao da smo osuđeni na propast ukoliko se struka ne otkači od politike.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare