Dr. Lejla Ceranic
Foto: Irfan Ličina

U petak ujutru sam dobila razrešenje sa funkcije vršioca dužnosti načelnika infektivnog odeljnja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, potvrdila je za Nova.rs dr Lejla Ćeranić, koja je tokom najkritičnijeg perioda borbe sa koronavirusom u ovom gradu bila jedini infektolog.

„Moj odmor nema veze sa mojim razrešenjem, to je jedina istina“, kaže dr Lejla

Prema njenim rečima, odmor je tražila tek kada je dobila razrešenje.

„Nakon uručenja, od strane kurira naše ustanove, obratila sam se sadašnjoj vd načelnika Infektivnog odeljenja, kada sam joj rekla da sutra odlazim na odmor. Ona je rekla da će o tome obavestiti direktora, jer ona misli da niko ne može da ide na odmor dok traje vanredna situacija. Nešto kasnije mi je rekla da direktor nikom ne dozvoljava da ide na odmor“, navodi dr Lejla.

Nakon toga je, priča dalje, otišla do direktora da bi sa njim razgovarala u vezi svog odmora, a koji joj je, ističe – usmeno obećan od strane dotadašnjeg koordinatora Regionalnog Covid centra, dr Mirsada Đerleka.

„Čekala sam više od sat vremena ispred kancelarije dr Meha Mahmutovića za razgovor“, kaže dr Lejla Ćeranić.

Nakon tog vremena ušla je u kancelariju.

„U kancelariji su sedeli direkor OBNP dr Meho Mahmutović, dr Alan Kurpejević, dr Mirsad Đerlek. Razgovor je protekao mirno, pri čemu mi je rečeno rečeno su planirani odmori za lekare i sestre odeljenja koji su učestvovali u borbi protiv Covid19, od 10. do 15. jula, te da moj zahtev za već uplaćeni porodični odmor, neće mnogo remetiti njihove planove“, navodi dr Lejla Ćeranić.

Razrešenje nije pominjano.

„Tokom razgovora niti ja, niti oni nismo pominjali moje razrešenje“, kaže je dr Lejla Ćeranić.

Upitana kako komentariše to što joj razrešenje nije uručeno lično, već preko kurira, kao i da li ju je kontaktirao neko nakon jučerašnjeg pritiska javnosti ona kaže:

„Naši postupci karakterišu nas kao ličnosti. Kontaktirao je me je gospodin (ministar prim n.) Rasim Ljajić da proveri šta se zapravo desilo. Njemu sam ispričala istu priču“.

Podsetimo, direktor Opšte Bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović tvrdi da dr Lejla Ćeranić nije razrešena sa funkcije načelnika infektivnog odeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (12)