Predrag Kon. Kon, Brnabić, Korona odgovornost– između kriznog štaba i predsednice Vlade, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Predrag Kon Foto: Nova S

Epidemiolog dr Predrag Kon dao je punomoćje advokatima Andriji Markoviću i Darku Milosavljeviću koji su, u njegovo ime, medijima poslali saopštenje u kom upozoravaju da će svako pisanje koje ima za cilj omalovažavanje ličnog i profesionalnog integriteta dr Kona rezultirati pokretanjem odgovarajućih sudskih postupaka.

Saopštenje prenosimo u celosti:

SAOPŠTENJE DR PREDRAGA KONA ZA JAVNOST I MEDIJE

Poštovani,

Ovim putem u svojstvu punomoćnika dr Predraga Kona obraćamo vam se kako sledi.

Imajući u vidu činjenicu da dr Predrag Kon već duži vremenski period trpi uvrede i to kako lične tako i profesionalne prirode, u ovom saopštenju za javnost i medije upoznajemo vas sa činjenicom da će svako pisanje kako medija tako i pojedinaca a koje je inkriminisano zakonskim propisima Republike Srbije i koje ima lezioni karakter, odnosno koje ima za cilj omalovažavanje ličnog i profesionalnog integriteta našeg vlastodavca, rezultirati pokretanjem odgovarajućih sudskih postupaka.

Povezane vesti:

Dr Predrag Kon je svestan funkcije koju obavlja, te činjenice da je njegova uloga i njegov rad podložni kritici, a takođe i svestan činjenice da kritika može biti i korisna samo ukoliko ne prelazi granice pristojnosti i ukoliko ne ugrožava lično i profesionalno dostojanstvo i ugled. Ovim putem naglašavamo da većina medija profesionalno i u skladu sa propisima i novinarskom etikom informiše javnost o radu dr Predraga Kona. Međutim, pored toga postoje pojedinci i određeni mediji čije maliciozno pisanje i obraćanje javnosti, koristeći ime dr Predraga Kona, ima za cilj lično i profesionalno afirmisanje i promociju.

U smislu svega navedenog još jednom pozivamo pojedince i pojedine medije da obrate posebnu pažnju na način pisanja i obraćanja, da budu svesni odgovornosti i težine svojih reči i dela, i obaveštavamo da je dr Predrag Kon preduzeo određene pravne i faktičke radnje u cilju zaštite svog ličnog i profesionalnog integriteta.

U Beogradu,
Advokat Andrija S. Marković
Advokat Darko D. Milosavljević

 

BONUS VIDEO Kon u emisji „Persona non grata“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare