Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Ja sam danas doživeo naglo zaletanje automobila, kočenje i trubljenje svom snagom na ulici", rekao je danas na konferenciji za novinare Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Kon je govorio o incidentu obrazlažući odluku o zabrani organizovanog dočeka Nove godine.

„Zabrana dočeka Nove je iznuđena zbog situacije. Veliki je broj onih koji smatraju da nije trebalo zabranjivati, već sve pustiti. I dalje postoje oni koji misle da je to sve nepotrebno. Ja sam danas doživeo naglo zaletanje automobila, kočenje i trubljenje svom snagom na ulici.  Ima ljudi koji su protiv i to što sam doživeo ponovo me podstaklo na razmišljanje – potpuno mirno mogu sebe da pogledam u ogledalo i kažem: „Dobar si bio“, a za ceo krizni štab mogu da kažem – teške odluke je trebalo donositi. I donošene su“, rekao je Kon.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar na istoj je konferneciji bio je šokiran informacijom.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Evo, prvi put čujem da se ovo desilo. Najoštrije osuđujem ovakav vandalizam da vi jurite i kočite, šta da je udario dr Kona? S kojim pravom može da trubi. Očekujem od svih da to osude, jer to nije nešto što će nam pomoći, sprečiti koronu da se širi. I to nema veze sa zdravim razumom. Niko ne može da ugrožava nikoga. Niko nikoga ne sme da maltretira. Apelujem na sve da se nađe ko je to uradio i da više to nikome ne padne na pamet, a posebno da ide na nekoga ko radi svoj posao“, rekao je Lončar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare