Agronomski fakultet

Uprkos podršci koju je dobio na jučerašnjoj ponovljenoj sednici Nastavno-naučnog veća Agronomskog fakulteta u Čačku, dosadašnji dekan prof. dr Tomo Milošević nije dobio saglasnost Saveta ove visokoškolske ustanove za dalji ostanak na ovoj funkciji.

Na prethodnom Veću fakulteta, održanom 15. oktobra, profesoru Miloševiću falio je samo jedan glas — uprkos tome što je bio jedini kandidat.

U međuvremenu, Milošević je uspeo da obezbedi potreban broj glasova Naučnog veća, ali to očigledno nije bilo dovoljno za podršku najvišeg tela fakulteta. Zbog toga će, po svemu sudeći, ulogu dekana u sledećem mandatu umesto dr Miloševića obavljati neko drugi.

PROČITAJTE JOŠ:

Neizglasavanje poverenja dekanu koji je tu funkciju obavljao u samo jednom mandatu redak je slučaj na našim univerzitetima. Prema nezvaničnim informacijama, za to postoji nekoliko razloga.

Jedan od osnovnih su loši međuljudski odnosi i pomoć koju je nekoliko profesora Agronomskog fakulteta zatražilo od advokata iz Čačka zbog mobinga. Problem za fakultet predstavlja i izuzetno mali broj upisanih studenata na smeru Voćarstvo i vinogradarstvo kao i na Zootehnici.

Takođe, poslednjih godina u naučnoj zajednici postoji opravdana sumnja na verodostojnost i kvalitet naučnih radova koje pojedini nastavnici sa Agronomskog fakulteta objavljuju u velikom broju.

Bonus video: Intervju sa Lazarpom Davidovićem, dekanom Medicinskog fakulteta 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar