Dom zdravlja u Ćupriji Foto: Nova.rs

Dom zdravlja u Ćupriji je osam dana bez grejanja. Radnici ove zdravstvene ustanove žale se da se smrzavaju i da je teško i njima i pacijentima kovid ambulanta. Pogođena je I kovid ambulanta koja radi u okviru Doma zdravlja.

„Snalazimo se kako znamo, uključujemo grejalice, ali napolju je dosta hladno. Bukvalno se smrzavamo. Pacijentima je isto. Svi su u jaknama i prinuđeni su na ovu situaciju, a mi ne možemo da pomognemo ni sebi ni njima. Situacija je nepodnošljiva“, kaže medicinski radnik Doma zdravlja u Ćupriji.

Direktorka Doma zdravlja dr Zorica Čenić potvrdila je za Nova.rs da ova ustanova nema grejanje, jer su ostali bez goriva. Naglašava da će danas biti rešen problem sa lož uljem.

„Problem je nastao u plaćanju. RFZO je trebalo da plati Knez Petrolu za novu isporuku. Nisu to učinili i ostali smo bez goriva i grejanja. Ovo nije prvi put da nam se dešava da ostanemo bez goriva, i ranije se to dešavalo. I nije samo kod nas, u problemu su i druge ustanove. Koristimo grejalice, šta drugo možemo“, rekla nam je direktorka Doma zdravlja u Ćupriji.

Bonus video: „Vučićev“ Dom zdravlja u Borči

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar