Danica Grujičić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić primila je danas prvu dožu vakcine Sputnjik V koja je proizvedena u Srbiji na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" u Beogradu.

Pročitajte još:

Grujičić je rekla da je čekala da Srbija počne da proizvodi svoju vakcinu i da je zbog toga ovoliko dugo čekala da pristupi imunizaciji.

„Sve mlade, posebno mlade pozivam da prime našu Torlakovu vakcinu. Nemojte spasti na to da vas proveravaju da li imate tu neku kovid propusnicu ili nemate. Zašto da se ponižavate? Možete da idete gde hoćete, da radite šta hoćete, možete da budete slobodni. Vakcina vas štiti od respiratora, od teških oblika bolesti. Za vas će korona biti jedan običan grip, jedna obična prehlada, kakvu sam ja imala sreću da preživim pre godinu dana“, izjavila je ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danica Grujicic (@drdanicagrujicic)


„Ja moram da priznam da sam čekala Torlakovu vakcinu, nisam htela da se vakcinišem i to je razlog što me nije bilo u medijima, jer sam smatrala da nemam pravo da se pojavljujem u medijima dok ne dobijem vakcinu, ali sam insistirala da bude naša“, rekla je Danica, a prenosi Telegraf.rs.

BONUS VIDEO: Slaba informisanost i neznanje je osnovni problem vakcinacije u BiH

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare