Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Načelnik Infektivnog odeljenja bolnice u Kraljevu Milan Parezanović izjavio je u emisiji N1 Studio Live da snimak gužve u kraljevačkoj bolnici "pokazuje kulturu stanovništva našeg". Objašnjavajući proceduru pregleda, kaže da "medicinske sestre pokupe knjižice i podele brojeve". "Kažu pacijentima za koliko da dođu. Međutim, bolesnici to nažalost neće da ispoštuju, oni se svi skupe u uskom hodniku i stepenicama, neće da poslušaju da se ta gužva malo smanji", kaže on.

Kako je rekao, govoreći o snimku guranja pacijenata u bolnici u Kraljevu koji se pojavio na mrežama, „nemoćni smo u smislu što taj snimak pokazuje kulturu stanovništva našeg“, prenosi N1.

„U Kraljevu jeste veliki broj novozaraženih, prvi put juče je bilo ispod 150, inače spadamo u gradove sa najviše zaraženih u Srbiji. Od 220 do 230 pregleda dnevno se obavi u ambulanti, a otvorena je od 7 do 21h“, kaže on.

Objašnjavajući proceduru, kaže da „medicinske sestre pokupe knjižice i podele brojeve“.

„Kažu pacijentima za koliko da dođu. Međutim, bolesnici to nažalost neće da ispoštuju, oni se svi skupe u uskom hodniku i stepenicama, neće da poslušaju da se ta gužva malo smanji. Zimus smo obezbedili tri prostorije tople, sedenje, obezbedili smo sestru koja poziva bolesnike, međutim, to je malo broj prihvatio“, kaže Parezanović.

Prema njegovim rečima, DZ nema rentgen aparat, nema laboratoriju, te se svi pregledi moraju obaviti kod njih.

„Ne možemo celu bolnicu pretvoriti u kovid bolnicu. Moramo odvojiti taj deo bolnice za dijagnostiku non kovid pacijenata“, kaže on.

Kaže da situacija jeste teška, ali da oni maksimalno nastoje da to prevaziđu.

„Ponavljam samo, da hoće stanovništvo da nas sluša, ne bi bile toliko gužve, imamo prioriteta. Snimci u celoj Srbiji su da se čeka“, rekao je on, dodajući da lekari ne odlaze kući dok ne pregledaju i poslednjeg pacijenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar