ZC Surdulica
ZC Surdulica Foto: Google maps

Lekar iz Surdulice, specijalista urologije u ZC Sudrulica, preminuo je danas od posledica zaraze koronavirusom.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Danas je od posledica infekcije kovidom 19 preminuo naš kolega Dr Milan Mašić, rođen 1973. godine, specijalista urologije ZC Surdulica. Neka mu je vecna slava i hvala!“, napisali su iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Podaci Sindikata lekara i farmaceuta pokazuju da je Srbija zbog posledica koronavirusa ostala bez 122 zdravstvena radnika najrazličitijih specijalnosti, farmaceuta, stomatologa. Neki su radili u crvenim zonama, neki su bili u privatnoj praksi, neki su bili i u penziji, ali su svi nesumnjivo bili važni za srpski zdravstveni sistem koji kuburi sa kadrovima. Čini se da po toj neslavnoj statistici Srbija prednjači u odnosu na zemlje iz okruženja okruženja i Evropu. Umesto da se utvrdi i detaljno analizira zbog čega je to tako, kao da se nastavlja relativizacija smrti zdravstvenih radnika – ostajemo bez najvažnijih odgovora- zašto nam se to dogodilo i kako da se ne ponovi.

U međuvremenu se oglasio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Nije objasnio zašto, samo je rekao da je do sada preminulo 14 zdravstvenih radnika od korona virusa u Srbiji, koji su svi radili kovid-zoni, a ne više od 100, kako tvrde neki izvori.

„Svi ostali (preminuli) lekari nisu imali dodirne tačke s kovid-sistemom. Velika većina je starija od 75 godina, u penziji su, nisu radili u zdravstvenom sistemu ili su bili na bolovanjima. To su jedini tačni i provereni podaci i molim Srbiju da to zna“, rekao je Lončar.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar