dr Dragan Martinović Foto:privatna arhiva

Na vest o tome da je njegovo obaveštenje koje je uputio pacijentima Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici - a u kome navodi da neće pregledati pacijente koji nisu vakcinisani ili nemaju negativan test na koronavirus - skinuto sa vrata ambulante u kojoj radi, doktor Dragan Martinović odgovara: "Vratiću ga čim dođem na posao".

Doktora Martinovića obavestili smo o potezu uprave zdravstvene ustanove u kojoj radu. On u prvi mah nije verovao.

„To je netačno, obaveštenje stoji… Možda ga je ipak neko skinuo, ali ja ću ga ponovo vratiti. Kada sam ga okačio, stajalo je tri dana, pa ga je direktor skinuo bez obrsazloženja. Pošto nisam dobio obrazloženje zašto je to učinio, ja sam ga vratio“, rekao nam je Martinović. Doktor kaže da će nastaviti da vraća obaveštenje dok ne dobije obrazloženje zašto ne treba tu da stoji.

„Čak i ako mi zabrane – ja ću se svakako pridržavati onoga što piše u odluci“, zaključio je, na kraju.

Podsećamo, u obaveštenju, koje je potpisao načelnik Službe za očne bolesti doktor Dragan Martinović, se navodi da je odluka da ne pregleda nevakcinisane i pacijente koji mu ne prilože negativan test doneta kako bi se „zaštitilo zdravlje pacijenata i zaposlenih“.

„Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju“, navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

U međuvremenu, RTS-u je u pisanom odgovoru potvrđeno da je obaveštenje uklonjeno.

„Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu“, navodi se u odgovoru RTS-u.

BONUS VIDEO: Anketa ispred kovid ambulanti – jeste li se vakcinisali?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare