vakcinisani nevakcinisani
Foto:Markku Rainer Peltonen / Alamy / Alamy / Profimedia; twitter/DaZivimSan

Ako je verovati fotografiji koja kruži društvenim mrežama, jedan lekar iz Sremske Mitrovice je na ulazu u kliniku za očne bolesti napisao da neće pregledati pacijente koji nemaju dokaz da su negativni na koronu ili da su vakcinisani da bi zaštitio zdravlje svih u bolnici i ironično dodao da oni koji odbijaju vakcinu verovatno znaju sve, pa i oftalmologiju.

Naime, kako stoji u obaveštenju zakačenom ispred očne ambulante bolnice u Sremskoj Mitrovici, pacijenti koji dolaze na pregled moraju da imaju dokaz o vakcini ili revakcini ili negativan PCR ili brzi test na koronu.

Svoju odluku doktor je objasnio i sledećim rečima:

„Ovo je moja odluka – da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonioci, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu razumeju se u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju.“

Tim svojim rečima doktor je odmah pobrao brojne pohvale, pa kažu da je iskreno progovorio jer mu je prekipelo od onih koji ne misle ni na sebe ni na druge.

Pročitajte još:

Pišu mu tviteraši da je izuzetno hrabar i da je pitanje kako bi ovaj njegov potez prošao čak i u pojedinim zapadnim zemljama.

S druge strane, u komentarima na ovu vest se provlači da doktoru pojedini prete tužbom jer krši zakon i Hipokratovu zakletvu.

U svakom slučaju, on je ovim potezom uzburkao javnost, pa se još jednom pokazalo da smo podeljeni oko mnogih važnih pitanja, ali je doktor i iznova podsetio koliko je važno da čuvamo sebe i druge i budemo pametni u svemu ovome što nas je zadesilo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Maler dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare