„Probudi se“: Kako je uklonjen tekst o Đokoviću

Društvo 19. jun. 202006:50 > 10:13
Podeli:

Urednik podgoričkih "Vijesti" Željko Ivanović za "Probudi se" televizije Nova S kaže da ga objavljivanje pa uklanjanje njegovog teksta "Đokoviću, oprosti" sa portala "Blica" podseća na devedesete i priču o vodi u koaksijalnom kablu B92.

„Đokoviću oprosti“ naslov je teksta koji je videlo ili podelilo više od 50. 000 ljudi. Poruka osnivača crnogorskih vijesti najboljem teniseru sveta ubrzo je stigla i do Srbije – pod naslovom „Ovaj tekst je podigao ceo Balkan na noge“ preneo ga je Blic, ali ubrzo i skinuo.

Kako i zašto je jedan novinski tekst, objavljen pa povučen izazvao veću buru u medijima nego razlog zbog kog je napisan – na to pitanje autor teksta, Željka Ivanovića, urednik podgoričkih „Vijesti“ odgovara da treba obratiti pažnju na politički kontekst i pozabaviti se razlozima zbog kojih je otkazan teniski Adria Tur.

„Zadnjih godina, možda i desetak, predsednik Crne Gore Milo Đukanović promoviše nikad bolje odnose sa Srbijom, pošto su i njegovi odnosi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bili nikad bolji, U isto vreme, u stvarnosti, ohrabruje se distanciranje od Srbije, pa čak i ‘antisrpstvo’, jer izgleda prevelika ljubav nije u skladu sa partijskim interesima vlasti u Crnoj Gori“, kaže Ivanović.

„Zato otkazivanje teniskog Adria Tura nema veze sa koronom, već zato što u jednom dužem periodu vlasti u Crnoj Gori Novaka Đokovića ne tretiraju kao svetskog tenisera, vrhunskog šampiona, već kao predstavnika srpskog nacionalizma“, rekao je Ivanović.

Njegov stav je da neko može da ne voli Đokovića, ili da mu smetaju njegovi  stavovi, ali da je Adria Tur bio bitan događaj za Crnu Goru i njenu ekonomiju.

Na pitanje šta misli, zašto je tekst „Đokoviću, oprosti“ prenet pa uklonjen, Ivanović je odgovorio da je i sam nekada čitao beogradski „Blic“, jer, iako je i tada, pre desetak godina bio tabloid, bio je pouzdan izvor informacija.

„Ali pre nekoliko godina sam skinuo njegovu aplikaciju, kada je „Blic“ postao „Informer“. Urednik Blica rekao da je u pitanju tehnički problem sa linkom za tekst „Đokoviću, oprosti“, što me je podsetilo na priču iz devedesetih, kada je gašen B92, a Slobodan Milošević objašnjavao da je ‘ušla voda u koaksijalni kabl’.

Mi smo dobili insajderske informacije iz „Blicove“ redakcije da je tekst uklonjen, kada su pročitali tekst a ne samo naslov, i videli da se pominje bliskost Vučića i Đukanovića, i pominje se druženje Vučićevog sina sa ljudima koji se povezuju sa kavačkim i škaljarskim klanom“, ispričao je Ivanović u „Probudi se“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar