Darija Kisic Tepavcevic
Darija Kisić Tepavčević uručila je ključeve novih stanova kupcima iz redova snaga bezbednosti u Sremskoj Mitrovici Foto:TANJUG/ ALEKSANDRA PLAVSIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević danas je u Sremskoj Mitrovici uručila klljučeve novih stanova kupcima iz redova snaga bezbednosti Srbije.

„Imam privilegiju da osetim atmosferu razvoja i napretka i da budem deo vase porodicne sreće. Dan kada dobijate ključeve svog doma je jedan od najlepših dana za svakog“, izjavila je ministarka Kisić Tepavčević.

Podsetila je da je pre tri godne, na inicijativu predsednika Vučića, pokrenut projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, a godinu dana nakon toga je proširen pravom da stan po povoljnim cenama kupe borci, porodice palih boraca i vojni invalidi.

„U prvoj fazi planirano je da izgradimo oko 6.500 stanova za pomenute grupe nasih stanovnika. To što danas stojimo ovde jasno govori da ispunjavamo sva obećanja. Naša dela govore za sebe“, rekla je Kisićeva.

Istakla je da je novo, moderno naselje sa kompletnom infrastrukturom izgrađeno na mestu gde je bio močvarni teren.

„Ukupno je do sad dodeljeno 1.878 stanova, uključujući i današnju dodelu kljuceva. Ja sam posebno ponosna, jer su radovi trajali i tokom čitave pandemije. Nema prepreke koju ne mozemo prevazici. Jasno idemo putem napretka i razvoja Srbije. U ovom naseljud danas dodeljujemo ključeve domova onima koji brinu o nama, našoj bezbednosti i zbog kojih mirno spavamo“, naglasila je ministarka Kisić Tepavčević.

Bonus video: Stanovi za mame, olakšica ili kampanja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram