Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Prvo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola završava se danas, a učenici će biti na zimskom raspustu od petka 31. decembra. Prvi nastavni dan, odnosno drugo polugodište, počinje u ponedeljak 24. januara 2022.godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić učenicima i svim zaposlenima u školama poželeo je uspešan završetak prvog polugodišta i izrazio zadovoljstvo jer se nastava od početka školske godine u najvećem broju škola odvijala neposredno.

„Uspeli smo da organizujemo neposrednu nastavu u skoro svim školama uprkos izazovima. Pokazalo se da je semafor model koji smo primenjivali efikasan i da je dao rezultate. Škole nisu bile mesto širenja virusa, a neposredna nastava je organizovana u najboljem interesu i učenika i nastavnika“, rekao je Ružić.

On se zahvalio nastavnom i nenastavnom osoblju na predanosti i posvećenosti i pozvao učenike i zaposlene, da kao i do sada, pokažu odgovornost i tokom zimskog raspusta i da zaštite svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

On je naveo da će Tim za škole i u drugom polugodištu, kao i do sada, pratiti situaciju i redovno donositi odluke načinu organizacije nastave.

Učenici na teritoriji AP Vojvodina već su na raspustu koji je počeo 24. decembra 2021. godine, a nastava u Vojvodini u drugom polugodištu za srednjoškolce počinje 10.januara, dok će osnovci sesti u klupe 17. januara naredne godine.

Bonus video – Anketa: Strahuju li roditelji od povećanja broja zaražene dece u školama?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar