prijava za vakcinaciju
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

U Srbiji se do 13 časova za dobrovoljnu vakcinaciju protv koronavirusa prijavilo 30 hiljada građana, rečeno je za Nova.rs u Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu, preko koje građani mogu da se prijave za vakcinaciju. Interesovanje građana je veliko i, kako navode u kancelariji, u svakom trenutku u aplikaciji za prijavu je oko 600 ljudi,

Prijava se vrši na sajtu eUprave gde se zainteresovanim građanima nudi mogućnost da popune upitnik kojim iskazuju interesovanje da prime vakcinu protiv kovida 19.

Važna informacija je da, kako stoji na sajtu, popunjavanjem upitnika ne dajete saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje.

Nakon što prihvatite učešće u upitniku ponudiće vam stavke koje treba popuniti, odnosno treba dati svoje lične podatke.

Od traženih podataka upisujete državljanstvo, jedinstveni matični broj građana, ime, prezime, imejl adresu, mobilni i fiksni telefon, opštinu gde želite da primite vakcinu.

Zatim se nude dve opcije od kojih jednu treba odabrati, odnosno da li ste zainteresovani da primite bilo koji tip vakcine za koji Agencija za lekove i medicinska sredstva izda dozvolu za upotrebu ili da ste zainteresovani da primite isključivo vakcinu određenih proizvođača za koji Agencija za lekove i medicinska sredstva izda dozvolu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare