Grafika Foto: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 5.069 zaraženih pacijenata, a umrle su još 23 osobe.

Testirano je još 20.443 građanina, a na respiratorima je 121 pacijent.

Podsetimo, juče je u Srbiji evidentirano još 4.103 zaražena pacijenta, a umrlo je još 19 osoba. Na respiratorima je bilo 110 pacijenata.

***

Kovid ambulanta u beogradskoj opštini Zvezdara, u ulici Veljka Dugoševića 44, danas je bila prebukirana – u redovima je čekalo oko 40 ljudi, od kojih je većina došla još oko 7 sati, zabeležila je ranije danas ekipa portala Nova.rs.

U najvećem problemu su, kako su rekli, oni koji su došli na prvi pregled jer su im knjižice primili tek u 10 sati.

„Ovde je totalni haos, došao sam u 7 sati i još nisam prozvan. Prozivaju ljude na kontroli, a mi koji čekamo nećemo ni dočekati. Bruka i sramota“, rekao je za Nova.rs M. G. koji je u kovid ambulantu došao na prvi pregled.

***

Situacija sa koronavirusom se neće smiriti dok se ne vakciniše bar 75 odsto populacije rekla je ranije direktorka Insitututa za Javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ dr Verica Jovanović.

Ona je navela da se osim povećanja broja novozaraženih vidi i povećanje broja hospitalizovanih sa teškom kliničkom slikom, a ti pacijenti su uglavnom nevakcinisani starosti između 20 do 55 godina.

„Opuštanje i nepoštovanje protivepidemijskih mera dovele su do toga da virus ima prostora da se širi i sada se vidi da delta soj dominira kroz novi talas koji pogađa nevakcinisane“, naglašava Jovanović.

Bonus video – Poznati koji su izgubili bitku sa kovidom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare