Mirsad Đerlek Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Državni sekretar Minsitarstva zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je danas da se, ako su majmunske boginje registrovane u Sloveniji, može očekivati da dođu i do Srbije, ali da ne treba širiti paniku.

„Zaista ne treba dramatizovati i širiti paniku, jer, ionako imamo narušeno mentalno zdravlje zbog dvogodišnje pandemije, a izuzetno nam je važno da ga očuvamo“, rekao je Ðerlek za Tanjug.

Istakao je da ima mesta za oprez, pripremu i posmatranje, te poručio da je zdravstveni sistem Srbije spreman da odgovori mnogo težim izazovima.

PROČITAJTE JOŠ

„U ovom trenutku nema mesta panici, pratićemo i prilagodićemo se uslovima kakvi budu u datom trenutku“, rekao je Ðerlek.

Kada je reč o virusu korona, Ðerlek je apelovao na sve da i dalje budu oprezni, jer, podseća, još nismo završili sa pandemijom.

„Jeste virus mnogo slabijeg potencijala nego što je bio, ali ono što nam je pokazao, jeste da uvek budemo oprezni, mada sam ja optimističan i mislim da naredna jesen neće biti kao prethodne, i da ćemo mnogo bolje proći“, rekao je Ðerlek.

BONUS VIDEO: dr Zoran Radovanović o epidemiji majmunskih boginja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar