Vladika Fotije Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zvanični portal episkopije zvorničko-tuzlanske objavio je na kratko jutros opširan "traktat" u kom je "dekonstruisan" izgled QR koda, u kom je nepotpisani autor video "Solomonov hram" i "cionističke elemente", kao i "đavolju djecu" i broj 666. Ubrzo nakon objavljivanja, tekst je povučen sa portala episkopije, ali su tragovi objavljivanja ostali zabeleženi.

Tekst, čija tematika i sadržina predstavlja udžbenički primer teorije zavere, nećemo prenositi u celosti – da bismo izbegli nehotično propagiranje ovih ideja.

Ipak, ilustracije radi, prenosimo njegove ključne „poente“:

-QR kod zamenjuje tradicionalni bar-kod; tradicionalni bar-kod u sebi sadrži broj 666;

-i u novom QR kodu „ima cionističkih elemenata“;

-prototip novog koda je zapravo Solomonov hram;

-kompanije svoje logoe stavljaju u centar QR koda, koji je na mestu oltara;

-to rade „vladari svijeta, đavolja djeca“, koja za cilj imaju „ustoličenje antihrista“;

-tri crna kvadrata na QR kodu su takođe tri šestice – 666;

Ubrzo nakon objavljivanja, tekst je povučen sa portala, ali je dokaz – u vidu „permalinka“ – ostao dostupan.

Foto: Printscreen Eparhija zvorničko-tuzlanska

Episkop Fotije na čelu eparhije

Inače, na čelu eparhije zvorničko-tuzlanske nalazi se vladika Fotije, koji je, uz to, i član Sinoda, „vlade“ Srpske pravoslavne crkve. Nova.rs je i ranije pisala o vladiki Fotiju. Pomenuti velikodostojnik SPC je, primera radi, prošle godine, na samom početku pandemije koronavirusa, pozivao vernike da slobodno dođu u hramove, jer je Bog jači od virusa. I sam je držao službe, uprkos ne samo savetima SZO, nego i savetima poglavara SPC.

Nova.rs je, inače, sa mjestobjustiteljem Hrizostomom o tome i razgovarala početkom 2021. godine. On je priznao da je SPC grešila po pitanju koronavirusa.

Bilo je grešaka. Moram da priznam da smo potcenili koronavirus i da nismo shvatili njegovu opasnost. Nismo shvatili šta korona nosi sa sobom i da je reč o ubica virusu, koji nam je ubio poglavara, mitropolita Amfilohija, vladiku Milutina i desetine sveštenika, monaha i monahinja. Možda je sve to što se dogodilo bila cena našeg nepoštovanja propisa koje su odredile epidemiološke službe“, rekao je Hrizostom.

Protiv Đokovićevog „gurua“

Druženje indijskog gurua Mohanđija sa porodicom Đoković nije se dopalo episkopu zvorničko-tuzlanskom, vladiki Fotiju. Fondacije „Novak Đoković“, „Ana i Vlade Divac“ i „Mohanđi“ bile su u humanitarnoj misiji. Jelena Đoković je u pratnji indijskog gurua obišla kosovske svetinje Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane, na šta je reagovao vladika Fotije.

„Ne slušajte, braćo i sestre, učenja raznih gurua istočnjačke religije, samo treba da slušamo našu svetu svetosavsku crkvu“, poručio je vladika, a prenosi portal in4s.

BONUS VIDEO: Zoran Kesić o antivakserimam gej paradi…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare