probni test iz matematike Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Od narednog ponedeljka, 19. aprila, nastava se iz soba i sa onlajn platformi vraća u učionice. Đaci se u školske klupe vraćaju po modelu koji je važio od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski. U međuvremenu, od ministra prosvete Branka Ružića stigao je i dopis direktorima škola u kojem su navedene i smernice za ocenjivanje đaka.

Ministar Ružić sugeriše da je veoma važno da se nastava i ocenjivanje organizuju tako da đaci i nastavnici ne budu dodatno opterećeni.

Branko Ružić, dopis
Foto: Nova.rs

Ministar poručuje da nastavnici treba pažljivo da planiraju usmenu i pismenu proveru znanja.

„Prilikom ocenjivanja, takođe, treba insistirati na bitnim sadržajima i aktivnostuma, koji su ključni za ostvarenje ishoda“, zaključuje ministar u svom dopisu.

Zbog loše epidemiološke situacije, svi đaci su, osim onih najmlađih osnovaca, bili povučeni iz učionica, pa se nastava isključivo odvijala na daljinu. U međuvremenu su otvorene bašte kafića, proradili su i tržni centri, sada je došao red i na škole.

Prema modelu od 1. septembra, mlađi osnovci pohađaju nastavu po grupama i skraćeno, ali u školu dolaze svakog dana. Viši razredi osnovnih škola nastavu pohađaju kombinovano – jedan dan u školi, a drugi nastavu prate od kuće. I srednjoškolci nastavu prate kombinovano – delom u učionici, delom od kuće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare