Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je danas da je ejdžizam, odnosno diskriminacija na osnovu godina, sve prisutniji i da se protiv njega moramo boriti.

Ona je na nacionalnoj konferenciji „Preporuke za unapređenje položaja mladih iz osetljivih grupa“ poručila da je cilj njene kancelarije da smanji i generacijski jaz koji postoji među građanima.

Humanitarna organizacija SOS Dečija sela Srbija je predstavila Preporuke, koje su rezultat višemesečnog angažovanja grupe mladih, koji imaju iskustvo živlјenja u alternativnoj brizi ili su na neki način bili u nepovolјnijem položaju u odnosu na svoje vršnjake i vršnjakinje, a uključeni su u aktivnosti Centra „Jaki mladi“.

Kroz prizmu sopstvenog iskustva socijalne isklјučenosti i diskriminacije, mladi iz Niša, Beograda, Kragujevca i Novog Sada analizirali su zakonodavni okvir i usluge u zajednici usmerene na mlade.

„Tokom javnih rasprava na okruglim stolovima, u gradovima u kojima žive, mladi su podelili svoja zapažanja sa stručnom javnošću i to sa profesionalcima iz oblasti socijalne zaštite i zapošlјavanja, predstavnicima državne uprave i privrede, a kao rezultat ovih razgovora nastao je ovaj dokument“, istakla je menadžerska Centra „Jaki mladi“ Ljubica Kuridža.

BONUS VIDEO Vujović i Obradović: Preteralo se sa korišćenjem filtera, ubijena kreativnost kod mladih

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar