Foto: Printscreen/YouTube/Kopernikus RTV Jagodina

Opština Svilajnac saopštila je da je u predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ došlo do zloupotreba, a predsednik ove opštine Predrag Milanović rekao je da je direktorka vrtića nezakonito zapošljavala radnike zbog čega zaposleni nisu mogli da overe zdravstvene knjižice.

„Nama je jasno od samog starta šta se tamo dešava i sad se pokazalo da je tačno to što smo pričali mesecima unazad. V.d. direktorka PU „Dečja radost“ je kršila zakon u oktobru, došlo je do situacije da zaposleni nisu
mogli da overe zdravstvene knjižice jer su neki ljudi bili protivzakonito zapošljavani i nisu mogli da prime plate iz budžeta", izjavio je Milanović.

Poreska uprava je blokirala račun vrtića za taj iznos, a budžetska inspekcija podnela prekršajnu prijavu protiv v.d. direktorke vrtića.

Povodom novonastale situacije u Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ u Svilajncu predsednik opštine Svilajnac Predrag…

Objavljuje Општина СвилајнацPetak, 5. veljače 2021.

„Mogu da kažem da je dobra stvar da radnici vrtića, pošto je prinudna naplata odradila svoje, imaju overene zdravstvene knjižice, a loša stvar je što ta naša ustanova očigledno ne ide putem kojim treba da ide. Jasno je svima da se tamo krši zakon, mi smo svi dužni da poštujemo zakon. Na žalost, u vrtiću se zakon kršio više puta i trenutno se tamo donose neke odluke koje nisu u skladu sa zakonom. Videćemo da li će direktorka početi da primenjuje zakon ili će biti smenjena“ izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Inače, v.d. direktora Daliborka Mojsović je kao kadar SNS postavljena za v.d. direktora ove ustanove pre 11 meseci.

Komentari

Svi komentari (0)