Tatjana Adžić Vukičević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Vakcinace su spasile svet. Zahvaljujući vakcini iskorenjene su ili značajno umanjene bolesti kao što je difterija, tifus, tetanus, veliki kašalj, velike boginje. Tako će verovatno biti i sa infekcijom kovid 19. Zato sam za to da se treba vakcinisati. Da se što pre vratimo normalnom životu", to je poruka direktorke kovid bolnice u Batajnici Tatjane Adžić Vukičević koja je danas na Torlaku, zajedno sa nekolicinom zaposlenih, primila rusku vakcinu Sputnjik V.

U izjavi za Nova.rs Adžić Vukičević kaže da se i ona i njene kolege dobro osečaju i da su zadovoljni što im se ukazala priliku da se vakcinišu i tako posluže kao pozitivan primer.

„Drugu dozu vakcine dobićemo 5. februara“, kaže direktorka batajničke bolnice i dodaje da bi u nedelju trebalo da krene i vakcinacija kineskom vakcinom, a primiće je i deo zaposlenih u njenoj ustanovi, koji su se za to izjasnili.

Prethodno je deo osoblja bolnice u Batajnici primio i Fajzerove vakcine, imali su priliku da se opredele za koju vakcinu će da prime.

Direktorka bolnice u Batajnici objasnila nam je i zašto se opredelila za rusku vakcinu.

„Ne, ne zato što imam nešto protiv Fajzerove ili neke druge vakcine, nego je to prosto moj stav. Nekako sam okrenuta Istoku, pravoslavlju i istočnjačkoj medicini i zato sam primila rusku vakcinu“, objasnila je doktorka Adžić Vukičević.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar