Tatjana Adžić Vukičević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Doktorka Tatjana Adžić, direktorka kovid bolnice u Batajnici, u kratkom razgovoru za portal Nova.rs uputila je poruku Kriznom štabu pred njihovo sutrašnje zasedanje.

Adžić, koja je i u dosadašnjem toku epidemije često javno iznosila oštrije stavove od Kriznog štaba, ovoga puta apeluje na veću upotrebu vakcine:

„Želim da poručim da pod obavezno moraju da budu vakcinisani svi u javnim službama, da vakcinacija zdravstvenih radnika bude obavezna, poste, banke, škole.
Apelujem i na vakcinaciju mladih. Bez vakcine nema nastavka školovanja, fakulteta. Valjda su svi nakon skoro dve godine života sa ovim virusom shvatili da će i u narednom periodu ma kako se zvao soj virusa, virus tražiti svoj put da opstane, a to će prvo biti kod nevakcinisanih. I naravno, sve dok ima i jednog novoobolelog da budu obavezne maske u zatvorenim prostorima.“

Podsećamo, premijerka Ana Brnabić najavila je za sutra novu sednicu Kriznog štaba, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.

krizni štab
Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbezbednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih“, rekla je Brnabić za TV Pink.

U petak je, kako je rekla, imala sastanak sa „našim nacinalnim telom za vakcinaciju“ i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare