Požarevac, neispravna voda za piće, loša voda, vodovod i kanalizacija
Foto: N1

Aleksandar Dimitrijević, direktor Vodovoda i kanalizacije u Požarevcu, reagovao je na tekst "Uzbunjivač: Policajci u Požarevcu piju zagađenu vodu", koji je objavljen na portalu Nova.rs.

Reagovanje koje je potpisao Andrej M. Prekajski, advokat Dimitrijevića, objavljujemo u celosti:

„JKP Vodovod i kanalizacija je odmah po dobijanju rešenja sanitarne inspekcije grada Požarevca od 28. juna 2021. preduzelo sve neophodne mere na rešavanju nastalog problema, pre svega obaveštavanjem korisnika o neispravnosti vode za piće i kuvanje. Zatim su postavljene cisterne koje su i dalje na usluzi građanima dok se ne reši tehnički problem koji zahteva vreme i ozbiljne radove na sanaciji mreže. U ovom trenutku završeni su građevinski radovi na izgradnji 285 kvadrata nove vodovodne mreže koja bi uskoro trebalo da bude puštena u rad po dobijanju dozvole sanitarne inspekcije.

Neistiniti su navodi uzbunjivača da je sadašnji direktor JKP Vodovoda i kanalizacije Aleksandar Dimitrijević imao dve i po godine saznanja da saobraćajna policija i drugi korisnici na tom delu mreže piju neispravnu vodu sa fekalnim sadržajem, s obzirom na to da direktor nije bio ni zaposlen niti imenovan za direktora pre juna 2019. godine. Direktor Aleksandar Dimitrijević nije imao nikakva saznanja o ovom problemu sve do dobijanja nalaza sanitarne inspekcije od 28. juna 2021. godine, niti je uništavao bilo kakve dokaze, niti je imao nameru da bilo šta prikriva ili drži u tajnosti, već je odmah po saznanju i dobijanju rešenja naložio preduzimanje svih neophodnih radnji i mera u cilju otklanjanja nedostataka na mreži i snadbevanja korisnika ispravnom vodom.

Ako je neko imao saznanja o navedenim problemima na delu mreže i pristupnicama vode koja potiče iz izvorišta Meninac to bi najpre mogao biti upravo uzbunjivač koji je od 1. februara 2008. godine pa sve do dana današnjeg u više navrata bio zaposlen kao glavni inženjer za tehničko razvojne poslove ili inženjer na izgradnji i održavanju mreže, tj. na radnim mestima koja po svojoj funkciji nose odgovornost za pojavu ovakvih problema.

Gospodin Darko Nenadić svojim neodgovornim ponašanjem i senzacionalističkim izjavama nepotrebno širi paniku u javnosti i vrši neprimeren pritisak kako na aktivno rukovodstvo JKP-a, tako i na pravosudne organe kojima konstantno podnosi krivične prijave protiv aktuelnog direktora JKP bez ikakvog osnova. Ovi neprimereni pritisci umnogome oteževaju trenutnu situaciju i normalno funkcionisanje i rad ovog vitalnog preduzeća u Požarevcu, a optužbe na račun aktuelnog direktora ne prestaju. Zbog takvog ponašanja i neistinitih tvrdnji iznetih u javnosti g. Aleksandar Dimitrijević već duži vremenski period trpi štetu zbog povrede časti i ugleda, a g. Nenadić će dobiti priliku da svoje tvrdnje dokaže u sudskim postupcima koji će biti pokrenuti protiv njega“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar