Spens, bazen Foto: N1

Direktor JP Sportski i poslovni centar Vojvodina (Spens) Dragan Milić izjavio je da ne postoji nikakav problem u funkcionisanju bazena novosadskog Spensa i da koncentracija hlora nije viša od dozvoljene.

Milić je povodom navoda Demokratske stranke da su bazeni za rekreativce i plivače otvoreni sredinom januara uprkos tome što je koncentracija hlora u vodi bila znatno veća od dozvoljene, rekao da tehnička služba dnevno kontroliše sve zakonom propisane parametre.

„Bazen ima najsavremeniji sistem za očitavanje količine hlora u vodi, gde se u svakom trenutku može da vidi količina hlora i temperature vode u bazenu. Danas oni pokazuju da je količina hlora u oba bazena 0,57m/l što je u graničnim vrednostima“, dodao je on.

Milić je rekao da se ispravnost vode proverava uz nadzor stručnjaka iz firme koja je ugradila najsavremeniji sistem za pripremu, kontrolu i zagrevanje bazenske vode, i dodao da se „plasiranjem neistina“ unosi nemir kod posetilaca i korisnika bazena, a preduzeću nanosi ogromna šteta i da svi koji to rade moraju svesni svoje odgovornosti.

Bonus video – Šovinizam kraj bazena

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar